miercuri, 1 august 2012

Maraton la Republica

Iată ce scria Alexandru Vakulovski:
"Vineri, la 16.30, la Librăria din Centru s-au lansat volumele Frânghia înflorită, de Radu Vancu și Poker de Bogdan Coșa. Gheorghe Erizanu l-a lăsat pe Claudiu Komartin să modereze. Librăria a fost arhiplină, după prezentări și discuții s-au dat multe autografe.

Când s-au terminat lansările, toți cei din librărie s-au mutat la Biblioteca Națională, unde a avut loc un maraton poetic. Claudiu Komartin a prezentat volumele Casei de Editură Max Blecher și revista Poesis International. Bogdan Coșa a citit, de data asta, poezie din volumul la care lucrează acum. Radu Vancu a citit și din textele pe care le-a scris în Orheiul Vechi, dar și din Frânghia înflorită.
Și maratonul s-a pornit. Au citit: Andrei Dósa, Ion Buzu, Claudiu Komartin, Carolina Vozian, Lina Mamalâga, Dmitri Miticov, Moni Stănilă, Vadim Vasiliu, Andrei Gamarț, Alex Cosmescu, Anatol Grosu, Ana Donțu, Irina Brumă, Victor Țvetov, Ecaterina Bargan, Paula Erizanu, Aura Maru... Probabil am uitat pe cineva, inclusiv pe mine, dar a fost foarte-foarte multă poezie de calitate și asta a contat în primul rând.
Maratonul s-a terminat cu un excelent concert de Monooka și Andrei Gamarț. Întrerupt doar de un performance de Anatol Grosu."

Sper la mai mare, de la o lună la alta. le mulţumim tuturor!!!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu