vineri, 9 decembrie 2016

Denisa Duran la Republica

Ne întâlnim la Republica, în atmosferă deja de sărbători, cu o carte de poezie recentă și caldă: Învelit în propriul corp (Cartea Românească, 2016), semnată de poeta Denisa Duran.

Invitați: Emilian Galaicu-Păun și Dumitru Crudu

Moderator: Moni Stănilă


Denisa Duran s-a născut pe 22 august 1980, la Rădăuți. A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și un master interdisciplinar la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii din cadrul aceleiași universități, cu o teza despre sound poetry, coordonată de Sorin Alexandrescu. 
A debutat cu volumul Pufos și mecanic (Vinea, 2003), pentru care a primit Premiul de debut al Asociației Scriitorilor din București, urmat de Omul de unică folosință Disposable People (Galway Print, Irlanda, 2009), Sunt în unică folosință, Tracus Arte, 2012) și Dorm, dar stau cu tine (Charmides, 2014), considerat un volum experimental. Primele trei cărți au fost semnate cu numele Denisa Mirena Pișcu. Împreună cu artistul austriac Bruno Pisek, a realizat lucrarea radiofonică Bucharest nowadays is beautiful, isn’t it?, difuzată la ORF – Kunstradio în 2015. A fost inclusa în mai multe antologii literare și a primit două burse de creație (Viena, 2008; Skopje, 2015). Selecții din poemele sale au fost traduse în douăsprezece limbi.

Vă așteptăm!


Pagina evenimentului AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu