joi, 29 august 2019

Open Mic - Republica/ Poeme cu & despre păduri (care ard sau nu)


Cenaclul Republica vrea să își exprime dezacordul față de ușurința cu care oamenii distrug pădurile. Focurile neprotejate, aruncarea gunoiului oriunde în jur, nepăsarea politicienilor față de sănătatea mediului ne duce cu gândul la scenariile post-apocaliptice din filme. Cu ani în urmă, în România se tăiau trei hectare de pădure pe oră.

Zilele astea am aflat de la știri că: „Datele obţinute prin satelit demonstrează o creştere cu 85% a incendiilor faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018 (în pădurea Amazoniană).

Cifrele oficiale au arătat: mai mult de 75.000 de incendii au fost înregistrate în Brazilia în primele opt luni ale anului, cel mai mare număr din ultimii şase ani.”

Pământul respiră prin păduri, noi (tot prin păduri) prin poezie. Și dacă e adevărat că poezia poate salva lumea, să începem cu pădurile.

Joi, 29 august, de la ora 20.00 (ca să aveți timp să mergeți și la Librăria din Centru să îl ascultați pe poetul Nicolae Popa), vă invităm la un Open Mic în care poeții care vor dori vor citi câte un poem din creația lor cu sau despre pădure.

Vă propunem și un concurs. Puteți posta aici, pe pagina evenimentului, o fotografie cu o pădure. Autorul fotografiei cu cele mai multe likeuri va primi un album Poezia la obiect, din partea Cenaclului Republica.


Vă invităm, vă așteptăm! Vă implicați?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu