vineri, 25 octombrie 2019

Vlad Drăgoi la Republica


Vineri, 25 octombrie, de la ora 18.00, vă așteptăm la o întâlnire cu Vlad Drăgoi, unul dintre cei mai apreciați autori (încă) tineri din România.

Ne va vorbi & citi din cel mai recent roman al său, publicat anul acesta la Polirom, Mica mea inimă de om singuratic.

Vlad Drăgoi s-a născut în 1987 la Codlea, județul Brașov. A urmat cursurile Facultății de Litere în Brașov și a debutat în 2008, la Editura Lumen din Iași, cu volumul de proză Istoria artelor sau memoriile unui veleitar incognito. Urmează, în 2013, volumul de poezie Metode, publicat la Casa de Editură Max Blecher, și, în 2015, volumul Eschiva (poezie, Editura Cartea Românească), pentru care primește, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, premiul pentru tînărul scriitor al anului 2015, premiu obținut din nou pentru volumul de poezie sergio leone, apărut în 2017 la Editura Charmides.

Despre roman, scriam la apariție:
O poveste vie, livrată în fraze lungi, perfect închegate, despre ierarhizările sociale pe care le trăim zi de zi, nu cele predicate de la tribună. O analiză deloc superficială a mecanismelor interioare care mișcă naratorul și cititorul în răstimpul celor zece ore ale acțiunii și care, cu suficient umor, cu destulă tristețe, ne aruncă în față greșelile mari și mărunte pe care le comitem zilnic unii față de alții.

Vă așteptăm, știm că veți veni!

Lucrare afiș: Ligia Seculici



vlad dragoi la chisinau from vlad dragoi on Vimeo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu