miercuri, 15 ianuarie 2020

Top 6 debuturi basarabene

La început de an, spiritele s-au încins în discuțiile despre debuturile din 2019.

Pe de altă parte, s-au făcut multe topuri, prea multe, de cui nu i-a fost lene și cui i-a cerut redactorul-șef al ziarului la care lucrează. Cum s-ar spune: nu prea citesc eu, dar topuri fac.

Ei bine, pentru noi, în Basarabia, e foarte simplu și clar: avem șase debuturi consistente! Atelierul Vlad Ioviță și cenaclul Republica au cules în 2019 o roadă serioasă, cum n-a mai fost de la Independență încoace în R. Moldova.

Am scris top ca să "comit o aroganță", vorba lui Becali. Noi nu ne dăm în cap, nouă ni-e bine așa. 2019 a fost din acest punct de vedere minunat. O dovadă e și această lectură a debutanților la Uniunea Scriitorilor. Bravo, copii, acum vom aștepta să reconfirmați cu viitoarele cărți!

 
 6 debuturi din Basarabia 2019: lectură la Uniunea Scriitorilor din Moldova de Ziua Națională a României. Prezintă: Moni Stănilă.
 Artiom Oleacu - Miere Pentru Toate Exponatele, Editura Tracus Arte (Volum câștigător al premiului „Alexandru Mușina”, în cadrul concursului de debut în poezie „Alexandru Mușina”, ediția a VI-a)

Veronica Ștefăneț - scrum, Casa de Editură Max Blecher (câștigătorul celei de-a noua ediții a concursului anual de debut în poezie organizat de către Casa de Editură Max Blecher)

Dan Negară - Triphopuri, Editura Paralela 45

Rodica Gotca - Frontiere desenate în aer cu pumnul, Editura Eikon

Vitalie Colț - pacea din transnistria, CDPL

Artur Cojocaru - Un Cap Pentru Un Coș De Gunoi, Editura Tracus Arte (volum câștigător al premiului Budila-Express, în cadrul concursului de debut în poezie „Alexandru Mușina”)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu