vineri, 28 februarie 2020

Republica Chișinău - Brașov

Vineri, 28 februarie, vă invităm la întâlnirea cu cărțile Pacea din Transnistria - Vitalie Colț (Casa de Pariuri Literare, 2019) și Șterge conversația - Ronin Terente (Paralela 45, 2019)

Vitalie Colţ s-a născut la 26 noiembrie 1972 în satul Mălăeşti, raionul Grigoriopol, stânga Nistrului.
Absolvent al Colegiului de Medicină din oraşul Tighina.
A cântat, scris versuri şi muzică în formaţiile Snails, Furiosnails, Via Dacă.
Poeziile lui au apărut în antologiile Melopee pentru început de mileniu trei, Opt, e publicat în presa literară.
Frecventează Atelierul „Vlad Ioviţă” de la Biblioteca publică „B.P.Hasdeu” din Chişinău.

Ronin Terente (Serghei Fiodor Terentii, n. 8.09.1987 în Ghidighici, suburbia orașului Chișinău), urmează în ciclul gimnazial studiile de Tâmplar / Operator la Mașinile de Prelucrat Lemn. Având școala profesională terminată decide, convins de câțiva prieteni din grupul BredArta, să meargă la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, unde intră din a doua încercare. Joacă mai bine de 30 roluri diferite în scurt-metraje și spectacole. La 17 ani formează, împreună cu câțiva prieteni, trupa No Shagga, în care este textier și vocalist. Tot în 2014 lansează două bloguri de poezie, Balade Bolnave și poetrydatabase. În 2015 instituie blogul social Parazitul Proletar, iar în 2016 proiectul rap Micul Psih. A publicat în regim samizdat două cărți de poezie, Drumul spre Tibet și cartea/joc #epistolecătrenimeni.

Și brașovenii sunt norocoși: Clubul de lectură Dactăr Nicu's Skyzoid Poets se întoarce la Tipografia. Vă invităm vineri, 28 februarie, de la ora 18:30, la ediția cu numărul 47 în cadrul căreia vor citi poetele basarabene Veronica Ștafăneț și Iulia Iaroslavschi și poetul brașovean Dósa Andrei. Evenimentul va fi moderat de Dumitru Galupa și Robert Gabriel Elekes


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu