vineri, 11 septembrie 2020

Republica online 11 - Iulia Iaroslavschi

Iulia Iaroslavschi ăși pregătește bagajele pentru a-și începe studenția la Cluj. Înainte de plecare, va citi poezie la Republica.
Iulia (n.2001), este unul dintre cei mai promițători poeți nedebutați în volum din Republica Moldova. Cunoscută deja în mediile tinerilor scriitori de peste Prut, Iulia, elevă în liceul „Spiru Haret” s-a remarcat prin câștigarea concursurilor pentru liceeni „Iustin Panța” (Sibiu) și „Pavel Dan” (Timișoara). A publicat în revistele „Revista Literară”, „Alecart”, antologia „Opt” și antologia workshopului „Super”. A avut lecturi în București, Iași, Sibiu, Timișoara și Brașov. A participat la atelierul de scriere creativă „Vlad Ioviță” și la întâlnirile cenaclului „Republica”.
Poezia ei, continuând valul poeților autobiografici, se distinge de cea a colegilor prin evitarea la maximum a expresiilor poetice (cu care suntem obișnuiți), reușind să creeze prin atmosferă, mai mult decât prin limbaj. Totodată, la Iulia se simte o abordare diferită a detaliului, o rupere a cursivității în utilizarea explicitării ca figură de stil. Aș spune că poezia ei se naște mai degrabă din starea transmisă, decât din imaginea voită.

Vă așteptăm online pe pagina cenaclului Republica, vineri, de la 19.00!
(imagine - Carantină, Ligia Seculici)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu