joi, 28 ianuarie 2021

Republica online 16 - Maria Pilchin

 


Începem anul 2021 la Republica, după cum am mai făcut-o în alți ani, cu o casnică a cenaclului - critic literar, poetă și directoare a Bibliotecii Centrale, invitata acestei ediții este Maria Pilchin.
Vom discuta despre dificilul (în fond nu el e vinovatul) an 2020, despre anul literar trecut, greutatea migrării în online, precum și despre modul în care a funcționat biblioteca. Iar la final, așa cum vă așteptați, vom avea o lectură din volumul său de poeme (în curs de publicare).
Vă așteptăm! Vineri, 29 ianuarie, de la 18.00.
Maria Pilchin (n. 26 ianuarie 1982, s. Răuțel, raionul Fălești, Republica Moldova), scriitoare, directoarea Bibliotecii Centrale, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, prezentatoarea emisiunii „Lecturi à la carte” TVM1, director de marketing Editura ARC. A lucrat social-media jurnalistă la Radio Europa Liberă Moldova. A predate timp de 13 ani literatură universală la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, USM. Domenii de preocupare: poezie, critică și istorie literară, eseu, studii culturale, marketing cultural, jurnalism socio-cultural, social media marketing. Deținătoarea mai multor distincții și premii literare din Republica Moldova și România. A publicat în cele mai prestigioase reviste literare din România și Republica Moldova. Poemele și prozele sale au fost traduse în franceză, engleză, spaniolă, rusă, ucraineană, catalană, azeră. A publicat cărți de critică și eseuri, dar și volumele de poezie Zarathustra e femeie, Cartea Românească, București, 2018; Poeme pentru Ivan Gogh (poeme), Paralela 45, Pitești, 2015. A primit numeroase premii și distincții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu