marți, 8 aprilie 2014

Augustin Cupşa la Republica

Augustin Cupsa va avea la Republica o lectură din volumul Marile bucurii şi marile tristeţi, apărut anul trecut la Editura Trei. 

Întâlnirea se înscrie în proiectul Sesiuni 2014, realizat cu sprijinul Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Pregătind o descriere a evenimentului - respectiv a scriitorului, am dat de prezentarea foarte scurtă, clară şi concisă de pe siteul Editurii Cartea Românească, aşa că am apelat la copy-paste:

"Augustin Cupsa (n. 1980) a studiat medicina si s-a specializat ca psihiatru, in prezent finalizindu-si teza de doctorat. A debutat in 2005 cu volumul de poezie Prezent compus/recompus in urma concursului national de la Botosani, unde a primit, printre altele, premiul APLER si premiile revistelor Convorbiri Literare si Familia. Un an mai tirziu a publicat volumul de proza Perforatorii in urma cistigarii ambelor concursuri pentru manuscrise organizate in paralel de USR si Editura Cartea Romaneasca. Ulterior, volumul a primit Premiul de Excelenta pentru debut in literatura oferit de UNPR si USR, premiul „Petre Pandrea” si premiul revistei Ramuri. In anul 2006 a cistigat concursul HBO Romania pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj, Trenul catre Bucuresti pleaca de la linia 3. In 2009 a reprezentat Romania la Jocurile Francofoniei de la Beirut (sectiunea proza), iar in 2010 a fost invitat la Literaturwerkstatt Berlin, in cadrul programului Rumanische Quasiliteratur, si la Istanbul, in cadrul programului Word Express. In 2010 a semnat scenariul si adaptarea serialului In deriva produs de HBO Romania. Face parte din grupul literar Les Suites du Phenix."

Destul de clar, ne vedem la lectură!


Pagina eventului AICI
Un scenariu de film de Augustin Cupşa premiat de HBO AICI
O proză din volum AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu