marți, 31 martie 2015

Bogdan-Alexandru Stănescu la Republica

Bogdan-Alexandru Stanescu vine la Cenaclul Republica cu ultima sa carte de poezie: anaBASis, apărută la Cartea Românească, 2014.

Întâlnirea va fi realizată cu sprijinul ICR Chișinău.

Siteul Polirom ni-l prezintă astfel: "Bogdan-Alexandru Stanescu (n. 1979) scrie cronica literara saptaminal, de vreo 15 ani. A debutat in Ziarul de Duminica, a colaborat constant cu revistele Luceafarul, Adevarul literar si artistic, Suplimentul de cultura si Ziua literara. In prezent este cronicar literar al revistei Observator cultural si coordonator al colectiei de literatura universala Biblioteca Polirom. A publicat un volum de corespondenta cu Vasile Ernu (Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc, Polirom, 2010), un volum de versuri (Apoi, dupa batalie, ne-am tras sufletul, Cartea Romaneasca, 2012) si unul de eseuri critice (Enter Ghost. Scrisori imaginare catre Osip Mandelstam, ART, 2013).
A tradus un volum de corespondenta James Joyce (Draga Nora, ART, 2013), un roman de Alberto Manguel (Toti oamenii sunt mincinosi, Baroque Books & Arts, 2012) si un volum semnat de Howard Mittelmark si Sandra Newman (Cum sa NU scrii un roman, Baroque Books & Arts, 2014). Este doctor in literatura din 2012, cu o teza despre Emil Botta. Este cofondator al Festivalului International de Literatura de la Bucuresti. Traieste in capitala, alaturi de sotie, cei doi copii, Marc & Sara-Iudit, si doua pisici. Nu doarme destul."

Vă așteptăm!


Un poem de BAS AICI
Prezentarea volumului Apoi, dupa batalie, ne-am tras sufletul
Prezentare anaBASis
Pagina evenimentului pe Fb AICINiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu