marți, 31 iulie 2018

Silviu Oravitzan la Republica


Muzeul Național de Artă al Moldovei și cenaclul Republica al Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu” vă invită pe 1 august, ora 17.00, în Sala de Expoziții a Muzeului, la o întâlnire de excepție cu artistul Silviu Oravitzan.

Siteul dedicat artistului îl prezintă (cu prea multă modestie): „Silviu Oravitzan este un artist plastic român născut în 4 octombrie 1941 la Ciclova Montană, județul Caraș-Severin. Are numeroase expoziții și lucrări de artă în muzee și colecții private din România, Marea Britanie, Franța, Germania, Suedia, Statele Unite etc. Deși pare influențat de diferiți pictori abstracți din secolul XX, Oravitzan este considerat de critica de specialitate a-și avea rădăcinile în arta religioasă a Răsăritului creștin-ortodox.” ( http://oravitzan.ro/ ).

În contrast cu siteul, organizatorii Cenaclului Republica (Moni și Sandu) vă asigură că veți avea șansa de a întâlni unul din marii artiști ai lumii, care reușește în mod excepțional să îmbine arta cu viziunea asupra lumii și a veșniciei. Și nu doar atât, dar dincolo de arta sa, Silviu Oravitzan e un om deosebit, profund, rar.

Evenimentul va debuta cu o proiecție a filmului documentar dedicat artei lui Oravitzan, realizat de Radu Preda și Virgil Babuscov.

După vizionare, republicanii vă invită la discuții!

Moderează: Moni Stănilă

Fotografiază: Alexandru Vakulovski

Vă așteptăm, chiar dacă e vacanță!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu