vineri, 5 aprilie 2019

Sorin Gherguț la Republica

Sorin Gherguț e unul dintre cei mai atipici poeți contemporani. Deci veniți pregătiți pentru surprize! O seară super poetică, cu un super invitat!

Moderare (minimă): Moni Stănilă

Gazdă: Vitalie Răileanu


Sorin Gherguț (n.1973) a debutat publicistic în 1989, în Suplimentul literar artistic al Scânteii tineretului, cu un grupaj de versuri prezentat de scriitorul Ion Băieșu. O parte din poemele pe care le-a citit, începând din 1992, la Cenaclul Litere, au apărut în volumul colectiv Tablou de familie (Editura Leka-Brâncuș, 1995), publicat împreună cu T.O. Bobe, Svetlana Cârstean, Mihai Ignat, Cezar Paul-Bădescu și Răzvan Rădulescu.

A mai publicat grupaje de poeme în antologiile Marfă (Editura Salut, 1996) și Marfă reîncărcată (Editura Brumar, 2011), alături de Dan Mircea Cipariu, Florin Dumitrescu, Bogdan O. Popescu și Dan Pleșa.

În 1998 a câștigat concursul de debut „Aurelian Dumitrașcu” și a publicat volumul Time Out (Editura Timpul, Iași). I-au mai apărut volumele Orice. uverturi & reziduuri (Editura Pandora M, Grupul Editorial Trei, București, 2011) și Trei (Editura Vellant, 2016).

Versurile sale au fost traduse în turcă, cehă, germană și suedeză. A tradus în română proză de William Burroughs, Charles Bukowski, Paul Auster și Bob Dylan.



PS: pentru afiș a fost folosită o lucrare de-a Ligiei Seculici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu