vineri, 1 mai 2020

Republica online - Alex Condrache


Alex Condrache (1989) s-a născut și (s-)a crescut undeva între Moldova și Banat, apoi a emigrat. În Canada, unde, la Universitatea din Ontario, își pregătește un al doilea doctorat în literatură comparată, cu o teză despre nostalgia în spațiile post-comuniste. Primul doctorat l-a susținut la Universitatea de Vest din Timișoara. În facultate a optat pentru filosofie.

În acești ani a publicat articole de specialitate în reviste academice, naționale și internaționale, și a susținut conferințe în diferite țări (Belgia, Portugalia, Canada, Polonia, SUA, România, Ungaria).

Sporadic, a mai publicat fragmente de proză (sau proză scurtă) în revistele literare de la noi. Când era încă elev la Jimbolia, a fost premiat și la concursul studențesc al Cenaclului Pavel Dan din Timișoara, devenind ulterior membru activ al cenaclului.

În 2014, a citit o proză traumatizantă, cu soldați ruși, la Cenaclul Republica.

În 26 august, 2018, a devenit „republican” cu acte în regulă, după o sesiune de conferințe (amestecate), în colaborare cu Paula Stoica, la pluriversitatea Socolari, avându-i (ne) îndrumători științifici pe Moni & Sandu.

Când nu e carantină, călătorește pe la diferite universități, mergându-i bine, motiv pentru care întârzie să își publice volumul de debut în proză.

La ora amiezii în Canada, 19.00 la noi, Alex ne va citi din proiectele sale mai noi. Am convenit pentru data de 1 mai, ca să nu îl distragem de la muncă, fără vreo zi a muncii.

Vă așteptăm! Online.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu