miercuri, 27 octombrie 2021

melalcoolia

"al doilea pahar se bea cu mai puțină scîrbă decît primul, dar de obicei este însoțit de strîmbături. Strîmbătura te face să cazi în nostalgie, dar ușurința cu care-l înghiți te face să visezi!" V.E.
Sub umbrela Ministerului Subculturii și a cenaclului Republica miss Houdini, Mugur și fanfara vin la Chișinău să bage poeme cu Von Aim, să le cînte, să le spună, rostească, să le graiască, să le sufle din pagini în oameni, în urechi și-n inimă, și-n creieri, depinde cu ce ascultă fiecare. Cîndva Orfeu mișca pietrele cînd își articula cuvintele. Poate ar trebui să ne amintim de acest lucru și - nu mai des, ci mai atenți- să ne rostim vorbele.
Republica va fi reprezentată de maestul Ion Buzu, de care cu siguranță v-a fost dor!
Toată tevatura cu vaccinul și masca o cunoașteți, veniți pregătiți în sensul ăsta. Vă așteptăm.
Mai jos aveți cîteva informații despre invitați:
Mugur Grosu - scriitor şi artist născut în Constanța, se-nvârte de ceva vreme prin București. A învățat să înoate și să cânte la pian înainte de-a învăța să scrie și să citească. A publicat 6 cărți - în special poezie, și e prezent în numeroase antologii, dintre care 5 internaționale. În curând va publica o nouă carte de poezie, Principala Morengo. E preocupat de poezie în toate formele sale. Obișnuiește să spună că poeții sunt doar mijloace de transport în comun ale poeziei, și că cel mai trist lucru care i se poate întâmpla unei poezii e să fie îngropată definitiv într-o carte. Preferă să aducă poezia în instalații de artă și în proiecte performative “poemuzicale”, în care aduce împreună texte lirice, sunete și imagini. Nu crede că poezia poate salva lumea, dar poate ajuta în lupta cu gravitația.
Ligia Keșișian este poetă și traducătoare, membră a PEN Club România. A debutat în 2017 cu volumul de poezie Mici cutremure, urmat de Miss Houdini, în 2019, la editura Charmides. Selecții din poemele ei au fost publicate în română, franceză, maghiară, greacă și engleză, în mai multe reviste și antologii. Colaborator constant al revistei Poesis International, traduce poezie și proză din engleză și spaniolă (Alejandra Pizarnik, Raul Zurita, Mario Santiago Papasquiaro, Adrienne Rich, etc.). În 2020, a tradus, împreună cu Claudiu Komartin, antologia Revoluție și inocență, de Mario Benedetti. "În timpul liber", curatoriază festivaluri de muzică și film.
Dumitru Fanfarov- a debutat cu volumul de poezie "stepă și transă". Încă n-a făcut mare lucru, de asta bio e mai scurt.

27 octombrie, Bar Pro Sănătate, 21.00

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu